Självklart Lidl
Sök jobb Logga in Bokmärken

Hélène, Rekrytering & Employer Branding

Hélène

Berätta lite om dig själv och ditt arbete på Lidl?

Mitt namn är Hélène van der Linden och jag har arbetat på Lidl i lite drygt nio år nu. För ungefär ett år sedan så var jag med i Lidls jobb-rotationsprogram och fick möjligheten att flytta till Sverige tillsammans med min familj för att bli en del av Lidls employer branding- och rekryteringsteam. Tillsammans med mina kollegor kommunicerar jag framför allt om hur det är att arbeta hos oss. Jag älskar verkligen mitt jobb och de möjligheter jag får uppleva och kan egentligen inte se mig själv arbeta någon annanstans.

Vad ger dig energi på morgonen inför din arbetsdag och en bra känsla på kvällen när du rör dig hemåt? 

Efter att ha jobbat hemma under så pass lång tid så får jag verkligen energi bara av att se mina kollegor. Att vara på väg till jobbet, sittandes i bilen med en kaffe, med vetskapen om att jag snart är vid kontoret och ska träffa dem är det absolut bästa sättet att börja dagen på. Och hur jag efter en lång dag fylld av möten och projekt kan smita ner till kontorets gym. Det blir ett avslut precis lika härligt som dagens början. 

Hur skulle du översätta våra värderingar i ditt dagliga arbete?

 1. Smart – jag försöker hela tiden se till att mitt arbete är effektivt och att alla mina projekt påbörjas först efter att jag har satt en tydlig projektplan. Det ger mig en tydligare överblick samtidigt som jag har koll på vad som ska göras för alla som är delaktiga. Det gör jobbet både roligare och smidigare. Jag har tagit med mig det tänket även privat och gör nu projektplaner för familjen tex när vi flyttade till Sverige.
   
 2. Ansvar – ända sedan jag var barn har jag fått lära mig att det är okej att göra misstag. Och så ser jag på jobbet också, att det är okej att göra fel så länge man tar ansvar och lär sig av det. Ibland måste man våga vrida och vända på projekt och ta andra, oväntade riktningar för att kunna uppnå bästa resultat. Det är också det jag verkligen tycker om med mitt jobb på Lidl, att du har möjlighet att utforska och var kreativ innanför våra ramar.
   
 3. Engagemang – jag brukar säga till både vänner och familj att det som gör Lidl till Lidl är att det blir en del av vem du är. Lite som att Lidls sätt att jobba också blir ditt och inpräntas i ditt DNA. Det känns verkligen att vi vill framåt tillsammans och hela tiden utvecklas för att bli bättre. Och det betyder verkligen inte att jobba mer eller längre dagar, utan att vi inspirerar och lär av varandra för att tillsammans kunna uppnå mer. 
   
 4. Tillsammans – helt klart det jag saknade mest med att arbeta hemifrån. Jag är väldigt social, och för mig är mötet med mina kollegor extremt viktigt. Dels för att jag presterar bättre, dels för att när vi arbetar tillsammans har vi möjlighet att vara ännu mer kreativa och kan leverera nya och spännande idéer. 
   
 5. Ha Kul – att jobba med människor man tycker om och kan ha kul med gör verkligen hela skillnaden. Det gör att även ”mindre intressanta” projekt blir både roligare och mer utmanande.

Är det något under din tid på Lidl du är extra stolt över? 

Jag fick chansen att vara med i arbetet med våra nya employer branding filmer. Något som inte bara var superkul, utan också ett perfekt tillfälle för mig att lära känna nya kollegor från andra avdelningar. Alltifrån de som arbetar på lager och i butiker - till de som jobbar med mig på huvudkontoret. Vi såg till att ge en inblick bakom kulisserna, och visa vad som gör Lidl till en fantastisk arbetsplats. Det var verkligen kul att få lyfta våra kollegor, få fram deras roller och låta dem berätta vad de tycker om arbetet på Lidl. Till en början medförde det en hel del stress, särskilt då jag fick hoppa in mitt i projektet och inte pratar flytande svenska än. Men nu när det är färdigt är jag väldigt stolt och nöjd över resultatet.