Självklart Lidl
Sök jobb Logga in Bokmärken

Språkundervisning på Lidl

Lager undervisning gruppbild-2_WEB.jpg

På Lidl vill vi att alla våra kollegor ska känna sig hemma och ha roligt på jobbet.

Stort tack till våra kollegor Ebba Blank, ansvarig för språkutveckling & interkulturell kommunikation, Johanna Ivars Barck, regionansvarig för utbildningar och Jakub Waszkun lagerchef: nu har våra kollegor i region och på lager chansen att utveckla sina svenskkunskaper på arbetstid! Första utbildningen anordnades för en grupp i vårt lager i Rosersberg . Deltagarna var superentusiastiska eftersom de inte bara lärde sig svenska språket, uttal, speciella lagertermer och fraser, de lärde sig även om det svenska samhället, traditioner och kultur. Lidl vill att alla ska trivas och utvecklas på jobbet men också att deras fritid ska kännas bra. I detta har språk en nyckelfunktion, när du handlar, träffar andra föräldrar i skolan eller har ett läkarbesök.

 

"Det var väldigt användbart för mig själv, jag lärde mig många nya saker, och det hjälper mig mycket. Lärarna var bra, de fanns där för oss. Vi hade många frågor och vi fick våra svar. En bra sak till : efter varje lektion får vi läxor från läraren".
(Zeljko Tomcic (Varuplanerare, Lager Roserberg)

 

”Det bästa jag vet är att se våra medarbetare växa genom språk, när en ny värld öppnas upp och får användning i det dagliga livet och arbetet.

Språket är nyckeln till all kommunikation och därför satsar vi på Lidl på språk och kultur. Det gör mig stolt varje dag.

Sammanlagt undervisade Lidl Sverige 2021 över 2200 timmar i språk och kultur och över 60 medarbetare växte med det! Sån är Lidl!”

(Ebba Blank, ansvarig för språkutveckling & interkulturell kommunikation, Lidl Sverige)

 

Fler språkkurser kommer att lanseras snart!