DEN STOLTA UTMANAREN

Försäljning - Management trainee

Traineeprogrammet

För att ytterligare utveckla Lidl Sverige söker vi nu traineer inom försäljning. Vi ger dig som är högskoleutbildad en gedigen fortsatt utbildning och goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl. Din framtida geografiska placering inom södra Sverige, mälardalen, norrland eller Stockholm fastställs i slutet av programmet.

Under 1,5 inspirerande och intensiva utbildningsår får du en god inblick i vår organisation och vårt arbetssätt. Under den första halvan av traineeprogrammet lär du dig stegvis det praktiska arbetet i butik genom att arbeta i de olika rollerna som butikssäljare och assisterande säljledare, samt alla  ansvarsområden som ledningsteamet säljledare och butikschef har. Dina kunskaper kommer även sättas på prov då du under en period axlar rollen som butikschef och driver en butik på egen hand. Du får under denna fas också möjlighet att lära dig mer om vår varuflödesprocess på ett av våra centrallager, med syfte att få förståelse för logistiken bakom arbetet i butikerna.

Den andra delen av traineeprogrammet fokuserar du på att lära dig rollen som distriktschef. Genom att arbeta sida vid sida med någon av våra rutinerade distriktschefer växer du in i rollen och får slutligen möjlighet att driva ett eget distrikt i Sverige.

Målet med utbildningen är att ge dig rätt förutsättningar för att kunna arbeta som distriktschef med personal-, ekonomi- och konceptansvar för ett flertal butiker. Det innebär bland annat att du aktivt arbetar med försäljningsoptimering och kostnadskontroll samt säkerställer en positiv försäljningsutveckling. Du har en avgörande roll i rekrytering, introduktion och utveckling av våra medarbetare.

Din bakgrund

Vi söker dig som är en driven entreprenöriell person med passion för att göra goda affärer. I grunden har du en akademisk examen med goda resultat, gärna som civilekonom eller civilingenjör. Som person är du lösningsorienterad, flexibel och har en mycket stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du har en hög ambitionsnivå, har lätt för att arbeta i team och du trivs som bäst när du får utveckla människor. Vi ser det som meriterande om du har kunskaper i tyska samt om du har tidigare butikserfarenhet. Eftersom du som distriktschef ansvarar för ett antal butiker så är B-körkort en förutsättning för denna roll.

Ansök här