DEN STOLTA UTMANAREN

Legal Compliance internationell trainee

Traineeprogrammet

Avdelningen Legal/Compliances primära arbete går ut på att ge verksamheten inom Lidl Sverige juridisk rådgivning samt identifiera de risker som är förknippade med olika beslut. Utöver detta utbildar vi personal i befintlig och kommande lagstiftning för att på så sätt säkerställa att våra anställda alltid känner sig trygga i sitt dagliga beslutsfattande. Avdelningen sköter också koordineringen av företagets försäkringsfall gentemot vårt försäkringsbolag.

Under 1,5 inspirerande och intensiva utbildningsår får du en gedigen inblick i vår organisation och vårt arbetssätt. Vi är väldigt måna om att alla anställda, oavsett position, ska ha en god förståelse för vår kärnverksamhet – butiksförsäljning. Därför inleds traineeprogrammet med 2,5 månaders utbildning/arbete inom vår försäljningsorganisation. Du får under denna period även möjlighet att vara på ett av våra centrallager, med syfte att få förståelse för logistiken bakom arbetet i butikerna.

Nästa del utgörs av en 10,5 månader lång utvecklingsfas där du arbetar 2,5 månader inom din huvudinriktning Legal/Compliance. Därefter följer 2 månader inom en delinriktning som vi väljer tillsammans med dig, dels utifrån ditt intresse och dels utifrån verksamhetens behov. Denna fas avslutas med 3 månader som du spenderar i Tyskland, och där du fokuserar helt på att skaffa dig eller fördjupa dina kunskaper i tyska.

Den tredje och sista fördjupningsfasen är du kvar i Tyskland och tillbringar 3 månader på Lidls huvudkontor i Neckarsulm. Där har du möjlighet att få mer djupgående kunskap om hur vi arbetar på internationell nivå inom ditt specialområde. Under traineeprogrammets sista del återvänder du till vårt svenska huvudkontor och arbetar 3 månader på avdelningen Legal/Compliance inom din huvudinriktning. Efter traineeprogrammet startar du din karriär inom legal och kan se fram mot en spännande utveckling i en spännande bransch.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en juristutbildning alternativt ekonomexamen, eller motsvarande, med goda resultat. Som person är du lösningsorienterad, flexibel och har en mycket stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du har en hög ambitionsnivå och har lätt för att arbeta i team. Det är mycket meriterande om dina kunskaper i tyska är goda, både i tal och skrift.

Ansök här