DEN STOLTA UTMANAREN
« Tillbaka till medarbetarprofiler

Läs mer om Lidijas Lidl-resa

Lidijas Lidl-resa

Lidija är en engagerad och empatisk person som gärna ställer upp och tar hand om människorna omkring sig. Under 13 år arbetade Lidija i danska läkemedelsindustrin, innan hon och familjen flyttade till Halmstad. Lidija, som har sju barn, är bra på att organisera och styra upp. Efter flytten vidareutbildade hon sig inom transport och varuleverans. En mansdominerad miljö där Lidija, som alltid kämpat mot fördomar, genast kände sig hemma.

Första uppdraget på Lidl blev att packa varor i kylen. Snart avancerade Lidija. Hon testade på att vara teamledare och fick ansvar för kollegor som jobbat åtta-tio år. Det var en utmaning att få alla att dra åt samma håll, men med envishet, omtanke och tydliga gränser byggde hon teamkänslan.

”För mig är det viktigt att alla ska kunna känna förtroende för varandra. Man ska veta att de andra i laget går att lita på.” Lidija blev också en viktig bro mellan cheferna och de anställda. Hon förklarar att hennes olika roller gör henne till en bättre förebild. ”Hemma är jag mamma, på jobbet är jag medarbetare. Ingenstans är jag rädd för att säga vad jag tycker, men jag anstränger mig alltid för att göra det på rätt sätt”.