DEN STOLTA UTMANAREN

Ekonomi/Controlling trainee

Traineeprogrammet

På våra avdelningar ekonomi och controlling finns all samlad kompetens för att stödja den övriga organisationen med ekonomiska analyser och rapporter. Avdelningarnas arbete lägger grunden för Lidls strategiska planering. Arbetsuppgifterna är utmanande och varierande för dig som medarbetare inom ekonomi/controlling. Här kan du arbeta med bokföring, bokslut, budgetplanering och skattefrågor. I arbetsuppgifterna kan det även ingå att implementera nya rutiner och processer för organisationen.

Under 1,5 inspirerande och intensiva utbildningsår får du en gedigen inblick i vår organisation och vårt arbetssätt. Vi är väldigt måna om att alla anställda, oavsett position, ska ha en god förståelse för vår kärnverksamhet – butiksförsäljning. Därför inleds traineeprogrammet med 2,5 månaders utbildning/arbete inom vår försäljningsorganisation. Du får under denna period även möjlighet att vara på ett av våra centrallager, med syfte att få förståelse för våra processer inom Ekonomi/Controlling. Nästa del utgörs av en 10,5 månader lång utvecklingsfas där du arbetar 2,5 månader inom din huvudinriktning Ekonomi/Controlling. Därefter följer ca. 2 månader inom en delinriktning som vi väljer tillsammans med dig, dels utifrån ditt intresse och dels utifrån verksamhetens behov.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen med goda resultat inom ekonomi. Som person är du lösningsorienterad, flexibel och har en mycket stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du har en hög ambitionsnivå och har lätt för att arbeta i team. Det är mycket meriterande om dina kunskaper i tyska är goda, både i tal och skrift.

Ansök här