DEN STOLTA UTMANAREN

Försäljning - trainee

Traineeprogrammet

Den centrala försäljningsavdelningens huvudsakliga uppgift är att standardisera och optimera försäljningsprocesser. Avdelningen fungerar som länken och den centrala kommunikationskanalen mellan den svenska försäljningsorganisationen, övriga avdelningar samt Lidls huvudkontor i Tyskland. Vi initierar och driver även egna projekt, antingen utifrån förbättringsförslag som kommer in till oss eller utifrån att vi själva identifierat optimeringsområden, t ex genom analys av försäljningsnyckeltal.

Under 1,5 inspirerande och intensiva utbildningsår får du en gedigen inblick i vår organisation och vårt arbetssätt. Vi är väldigt måna om att alla anställda, oavsett position, ska ha en god förståelse för vår kärnverksamhet – butiksförsäljning. Därför inleds traineeprogrammet med 2,5 månaders grundläggande utbildning/arbete inom vår försäljningsorganisation. Du får under denna period även möjlighet att  lära dig mer om vår varuflödesprocess på ett av våra centrallager, med syfte att få förståelse för logistiken bakom arbetet i butikerna.

Nästa del utgörs av en 9,5 månader lång utvecklingsfas där du lär dig mer om den regionala försäljningsorganisationen, din huvudinriktning samt eventuella delinriktningar som vi väljer tillsammans med dig, dels utifrån ditt intresse och dels utifrån verksamhetens behov.

Den tredje och sista fördjupningsfasen tillbringar du på den centrala försäljningsavdelningen där du under 6 månader fördjupar dig inom ditt huvudområde. Efter traineeprogrammet startar du din karriär inom försäljning och kan se fram mot en spännande utveckling i en spännande bransch.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen med goda resultat, gärna inom ekonomi eller marknadsföring. Som person är du lösningsorienterad, flexibel och har en mycket stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du har en hög ambitionsnivå och har lätt för att arbeta i team. Det är mycket meriterande om dina kunskaper i tyska är goda, både i tal och skrift.

Ansök här