DEN STOLTA UTMANAREN

IT internationell trainee

Traineeprogrammet

Vår IT-avdelning ansvarar för allt systemstöd gentemot huvudkontoret i Solna, alla våra butiker samt de två centrallagren i Rosersberg och Halmstad. Detta inkluderar butikssystem såväl som logistik-, ekonomi- och rapporteringssystem. Avdelningen är indelad i tre grupper: drift, support och projekt. Lidl har ett starkt fokus på standardisering och automatiserade flöden för att kunna få ner priserna mot kund. En av IT-avdelningens nyckelroller är att skapa rätt systemstöd för att få dessa flöden att fungera felfritt – dygnet runt, alla dagar, hela året.

Under 1,5 inspirerande och intensiva utbildningsår får du en gedigen inblick i vår organisation och vårt arbetssätt. Vi är väldigt måna om att alla anställda, oavsett position, ska ha en god förståelse för vår kärnverksamhet – butiksförsäljning. Därför inleds traineeprogrammet med 2,5 månaders utbildning/arbete inom vår försäljningsorganisation. Du får under denna period även möjlighet att vara på ett av våra centrallager, med syfte att få förståelse för logistiken bakom arbetet i butikerna.

Nästa del utgörs av en 10,5 månader lång utvecklingsfas där du arbetar 2,5 månader inom din huvudinriktning IT. Därefter följer 2 månader inom en delinriktning som vi väljer tillsammans med dig, dels utifrån ditt intresse och dels utifrån verksamhetens behov. Denna fas avslutas med 3 månader som du spenderar i Tyskland, och där du fokuserar helt på att skaffa dig eller fördjupa dina kunskaper i tyska.

Den tredje och sista fördjupningsfasen är du kvar i Tyskland och tillbringar 3 månader på Lidls huvudkontor i Neckarsulm. Där har du möjlighet att få mer djupgående kunskap om hur vi arbetar på internationell nivå inom ditt specialområde. Under traineeprogrammets sista del återvänder du till vårt svenska huvudkontor och arbetar 3 månader på avdelningen IT  inom din huvudinriktning. Efter traineeprogrammet startar du din karriär på IT avdelningen och kan se fram mot en spännande utveckling i en spännande bransch.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen med inriktning på IT/affärssystem, eller motsvarande, med goda resultat. Som person är du lösningsorienterad, flexibel och har en mycket stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du har en hög ambitionsnivå och har lätt för att arbeta i team. Det är mycket meriterande om dina kunskaper i tyska är goda, både i tal och skrift.

Ansök här