Självklart Lidl
Sök jobb Logga in Bokmärken

#TeamLidl

bild (5).jpg

Var med att utmana branschen

Vi jobbar hela tiden med att utveckla branschen och oss själva. Vi drivs av en nyfikenhet som gör att vi hela tiden testar nytt och annorlunda. Det gör vi samtidigt som vi tar ansvar för människor och världen omkring oss.

Karriärvägar

Karriärvägarna inom Lidl präglas av vår så kallade talent management-process som handlar om att identifiera, utveckla och behålla våra medarbetare utifrån prestation och potential så att de bidrar till företagets utveckling och framgång.

Alla våra medarbetare får ett utvecklingssamtal och utvecklingsplan samt uppföljning. Inom ramen för detta bedöms medarbetares prestation det gånga året. Styrkor, utveckling och mål diskuteras och dokumenteras.

Utvecklingsmöjligheterna på Lidl är många med olika vägar för att utvecklas och det är inte alltid inom samma inriktning som där en börjar. Vi har butikssäljare som fortsatt sin karriär på regionkontoret på ekonomiavdelningen. Vi har butikschefer som har gjort en övergång till projektledare. Vi har lagermedarbetare som har bytt spår till säljledarrollen. Vissa av dessa personer har gått en horisontellväg och vissa har klivit upp till en ny roll. Allt detta tas i beaktning i samband med TM-processens resultat.

Ledarskap

För oss är ett gott ledarskap självklart för att vi ska kunna fortsätta utmana och förändra livsmedelsbranschen, nå våra mål och utvecklas och växa både som bolag och som medarbetare. Vi har genom vårt ledarskapslöfte High 5 tydliggjort vilka förväntningar vi har på ledare och vad du som medarbetare kan förvänta dig.

Vi har ledare som leder genom kommunikation, utvecklar medarbetare, främjar hög prestation och dynamik, skapar förtroende och agerar rättvist samt tar ansvar och är en förebild. Det är High 5 och vårt löfte till dig!

Kolla in alla våra lediga jobb!

Är du vår nästa stjärnsäljare i butik? Eller är du en stjärna på tetris?

Lediga jobb