Självklart Lidl
Sök jobb Logga in Bokmärken

Hållbarhet

HK1

Vad vi gör för ett hållbarare samhälle

Vår vision är att vara den medvetna kundens förstahandsvalför inköp av dagligvaror. Därför är det viktigt för oss att vara en del av lösningen för en hållbar utveckling. Och på den resan har vi trumf på hand i vår affärsmodell, som gör att vi redan ligger långt framme vad gäller hållbarhetsarbete. Idén bygger på att vi arbetar hållbart och långsiktigt för att erbjuda varor av högsta kvalitet till bästa pris. Det kan vi göra för att vi har ett stort utbud av egna märkesvaror där vi ställer höga kvalitetskrav på alla led i tillverkningen. Dessutom finns Lidl i många länder vilket betyder att vi gör stora inköp och därmed får bättre priser. Vår effektiva logistik och processanpassade butiker bidrar också till att vi kan hålla nere priserna

Hållbart sortiment

Några av våra kvalitetskriterier är att produkterna inte får innehålla härdade fetter, azofärger eller genmodifierade ingredienser (GMO). När det gäller frukt och grönt har Lidl internationellt tillsammans med leverantörerna arbetat med att nivån för eventuella växtskyddsmedel inte får överstiga en tredjedel av EU:s lagstadgade maxnivåer. Lidl internationellt har även formulerat målet att till 2020 fasa ut samtliga farliga kemikalier som definierats av Greenpeace i tillverkningen av våra egna märkesvaror inom textil och skor. Hos oss ska det alltid vara enkelt att som konsument kunna välja hållbara produkter.

Vilket är en av anledningarna till att vi fortsätter a utöka vårt ekologiska och etiskt märkta sortiment. Idag utgör de miljö- och etiskt märkta produkterna hela 19% av det totala antalet produkter i våra butiker.

Vårt bidrag

Lidl medarbetare röd.jpg

Hur vi arbetar hållbart

Hållbarhet och ansvarsfullt företagande innebär för oss en helhet i att tjäna människan, tjäna miljön och att tjäna pengar. Vi arbetar på ett ekonomiskt hållbart sätt med att fortsätta växa och säkrar därmed företagets existens på lång sikt. Vi ska vara branschledande inom miljö och socialt ansvar och är medvetna om vår roll i samhället.
Lidl Medarbetare Gul.jpg

Miljöansvar

Vi som företag har ansvar för att minimera det avfall vi genererar i alla delar av vår verksamhet. Vårt miljöansvar innebär också att vi behöver öka andelen förnybara eller återvunna resurser i förhållande till de resurser som inte är det samt att produktionen för att ta fram vårt sortiment bidrar så lite som möjligt till klimatförändringen.
Lidl medarbetare blå.jpg

Socialt ansvar

Socialt ansvar innebär för oss att hela tiden ha människan i fokus, erbjuda säkra och kvalitativa produkter, agera med hög etik samt att engagera oss i samhället. Vi ska även vara en arbetsgivare som medarbetare kan lita på, som erbjuder en säker arbetsmiljö och ett arbetsklimat som ger alla lika möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Jobbsök

Följ med på resan framåt för ett hållbarare samhälle!

Sök jobbet idag!