Självklart Lidl
Lediga jobb Logga in Bokmärken

Andreas och Johan berättar

Johan och andreas.jpg

Berätta lite mer om er själva och ert arbete på Lidl?

Andreas:
Jag heter Andreas Sköld och jobbar som inköpare på avdelningen Tekniskt inköp här på Lidl. Jag började jobba på Lidl för lite mer än 5 år sedan, då som nyexaminerad ekonom. Jag har hunnit med att prova på en mängd olika ansvarsområden. Från butiksinredning och förbrukningsmaterial till stora tekniska inventarier. Allt för att kunna bredda mina kunskaper och ta ett större och större ansvar. Som inköpare ansvarar jag för en mängd olika kategorier och säkerställer att våra butiker har inventarier med hög kvalité till bästa pris. Då jag som barn bott många år i Tyskland behärskar jag koncernspråket, som definitivt är ett plus i kanten när man har frekvent kontakt med internationella kollegor och leverantörer.  

Johan:
Jag heter Johan Bryngelsson och arbetar som inköpare på Tekniskt Inköp.
Min resa på Lidl började som butiksanställd 2010 i min hemstad Hudiksvall. Efter två år gick flytten ner till Stockholm där jag jobbade ett par år i tre olika butiker och som teamledare på Ombyggnation i Rosersberg i två år innan jag sökte och fick en tjänst som junior projektledare på Spiegelmanagament där jag bland annat ritade planogram och butikslayout men även ansvarade för mindre projekt. I januari har jag jobbat i två år i min nuvarande roll där jag ansvarar för avtalen inom fem olika områden; nyöppningar/ombyggnationer, återvinningsteknik, bake off-inredning, butiks-och lagerkläder, och jag är operativt ansvarig för våra kylinventarier.

Vad ger er energi på morgonen inför er arbetsdag och en bra känsla på kvällen när ni rör er hemåt?

Andreas:
Teamkänslan vi har på vår avdelning. Att veta att oavsett hur din dag ser ut, stressig eller lugn, kommer energin komma så fort man sätter sin fot på kontoret. Även utvecklingsmöjligheterna som företaget ger dig är en morot för fortsatt bra arbete. Vill du utveckla dig själv, klättra inom företaget eller kanske testa på att jobba utomlands, så finns alla möjligheter för att lyckas med det.

Johan:
Först och främst mina kollegor! Sen gillar jag känslan av att inte alltid veta vad dagen har att erbjuda, det är mycket som händer och det är ett högt tempo. Jag gillar känslan av att ha betat av en to-do-lista och att ha fått mycket gjort när dagen är slut. Att få resa och se våra fina butiker och att träffa våra leverantörer måste också nämnas som något jag får energi av.

Hur skulle ni översätta våra värderingar i ert dagliga arbete?

Andreas:
Smart, Ansvar, Engagemang, Tillsammans, Ha kul, är något som genomsyrar arbetet varje dag utan att man ens tänker på det. Att ständigt hitta nya, smarta lösningar och ansvara över att driva dem i mål får med de flesta värdeorden bara där. Att arbeta tillsammans skapar ett värde som inte går att uppnå själv, och som till stor del bidrar till det sista värdeordet – att ha kul.

Johan:
1. Smart
Att arbeta smart betyder att alltid försöka planera strategiskt och att ligga flera steg före för att förekomma eventuella problem. Vi axlar och ansvarar för stora inventarier i våra butiker som kan bli kostsamt dyra om något går fel.
2. Ansvar
Vi tar ansvar för relationer med våra leverantörer och för att våra inventarier i butik håller högsta kvalitet till lägst pris.
På vår avdelning ställer vi alltid upp för varandra och tar vårt ansvar. Om någon är sjuk eller har mycket att göra försöker vi alltid hjälpa till med dennes arbetsuppgifter till exempel.
3. Engagemang
Jag känner engagemang av att vara del av ett team där alla jobbar mot samma gemensamma mål och att man får använda sina egna bästa och olika kunskaper för att nå dit.
4. Tillsammans.
På vår avdelning värdesätter vi gemenskap och tar oss alltid tid att stötta varandra. Vi har måndags-och fredagsmöten där vi checkar in och stämmer av hur veckan varit, där kan vi ventilera, dela med oss av nödvändig information och skoja lite.
5. Ha kul
Att ha kul på arbetsplatsen tycker jag är väldigt viktigt. Jag jobbar med ett fantastiskt team som har högt i tak och vi tar hand om varandra.

Är det något under er tid på Lidl ni är extra stolta över?

Andreas:
Jag är stolt över många saker som vi som avdelning lyckats skapa tillsammans. Personligen rankar jag högt, att vi möjliggjort för kunder att hämta paket samtidigt som dem ska handla. Då utformningen på våra butiker inte tillåter paketutlämning på det traditionella sättet, är jag stolt över att vi tillsammans med flera leverantörer har kunnat skapa ett bra koncept för Lidl.

Johan:
Något som jag är extra stolt över är den resan jag gjort på företaget.
Från att ha startat på golvet som butiksanställd till att få möjligheten att axla rollen som inköpare och ansvara för avtal och projekt visar att Lidl erbjuder utvecklingsmöjligheter och tar vara på ens kompetenser och personliga mål.