Självklart Lidl
Lediga jobb Logga in Bokmärken

Team Food Aktion

Team food aktion

 

Vilka är de som ingår i det fantastiska Lidl-teamet och vad är allas roll?
Vi är Team Food Aktion, en del av kampanjavdelningen. Vi ansvarar för alla internationella teman här på Lidl så som Destination Italien och Grekland. Vad som är så speciellt är att alla våra teman är på tillfälligt besök under en vecka. Vi erbjuder våra kunder nya spännande destinationer varje vecka!

I teamet har vi Carolina och Carina som är temaansvariga inköpare samt Daniel som arbetar som administratör. Vi har en vakant plats för temaansvarig inköpare som vi i skrivande stund håller på att rekrytera. Jag, Denisa arbetar som Teamchef och Emma är Kampanjchef över avdelningen som även innefattar våra kollegor som arbetar med resterande matkampanjer och säsongsrelaterat arbete.

Vad är er största prestation som team?
Vi har under de senaste åren utökat antalet artiklar i våra teman för att kunna erbjuda ännu flera spännande destinationer såsom Grekiska öar och Belgien/Nederländerna hittills under 2022. Håll utkik efter ännu fler nya destinationer som kommer under året!

 

Hur skulle ni översätta våra värderingar i ert dagliga arbete i teamet?

 1. Smart 
  Vi arbetar smart genom att ständigt effektivisera våra processer och ha snabba beslutsvägar. Som inköpare på Food Aktion är det viktigt att förstå vad kunderna efterfrågar och ha bred kunskap om världens mat.
   Vi pratar också mycket med våra internationella kollegor för att utbyta erfarenheter och ta lärdom av varandra.
 2. Ansvar 

I vårt arbete utvärderar vi ständigt våra teman och val av artiklar för att sträva efter utveckling och förbättring. Vi vill alltid erbjuda kunden högsta kvalitet till bästa pris. Vi är noga med vad vi väljer samt att det är hållbara artiklar, exempelvis ASC märkt fisk eller RFA-märkt choklad. Vi analyserar noga våra mängder så att rätt mängder finns i butik under veckan och på så sätt också bidrar till att minska matsvinnet.

 1. Engagemang 
  Att få jobba med mat är bland det roligaste som finns tycker vi. Vi får smaka på produkter från alla världens hörn.

Detta ger oss en väldigt bred kunskap om världens mat och vad våra kunder efterfrågar. Vi är till en början inte experter på en del destinationer, men vi blir. Våra kollegor, precis som vi är intresserade av våra teman, alla med expertis inom specifika teman kommer ofta förbi och bidrar med sin kunskap och passar på och smakar på våra nya intressanta artiklar.

 1. Tillsammans 
  Vi har våra olika ansvarsområden och teman men vi stämmer alltid av med varandra och hjälps åt. Vi samarbetar även tätt med våra kollegor från andra avdelningar exempelvis våra sortimentsinköpare och vår marknadsavdelning för att tillsammans uppnå våra mål.
 2. Ha Kul 
  Förutom att vi tycker det är fantastiskt roligt att arbeta med mat så är kollegorna i och närmst teamet en stor bidragande orsak till varför vi trivs så bra tillsammans. Vi är stolta över vår gruppdynamik!

  Första gången Emma skulle smaka på sniglar peppade och hejade hela teamet på henne. Det bidrog till en hel del skratt efteråt.

 

Berätta om ett projekt/en prestation som gjort dig riktigt stolt nyligen?
Vanligtvis åker vi på inköpsresor till Tyskland flera gånger per år och köper in artiklar till våra teman. Pandemin satte stopp för detta och artiklarna levererades hit till Sverige istället. Vi fick ställa om snabbt, det krävde en hel del planering och hela teamet samarbetade tillsammans och var flexibla för att lösa situationen på bästa sätt. Hur vi löste detta tillsammans som ett team är jag väldigt stolt över!

Jag är även väldigt stolt över alla nya destinationer vi kommer att erbjuda till våra kunder under året. 

Berätta en sak som vi absolut måste veta om det här teamet?
Inför varje inköpsresa/inköp har vi infört att alla i teamet har en veto röst. Denna kan man använda för att neka en artikel eller absolut säga ja till en artikel. Hur man använder sitt veto bestämmer man själv. Hittills vill jag minnas att den enbart har använts vid ett tillfälle ?.
(Det var inte Emmas sniglar :P)